Sebzeli kuzu tarifi
  • Malzemeler

    • 6 parça kuzu sırt
    • 3 kabak
    • 4 domates
    • 3 sivribiber
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2 su bardağı et suyu
    • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Tuz, kara biber, kekik
  • Yapılışı

    1. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Domatesleri soyup minik küpler halinde doğrayalım.

      Sivri biberleri temizleyip ince ince dilimleyin.

      Sarımsakları soyup ezelim. Soğanı piyazlık doğrayalım. Kabakları temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyin.

      Sıvı yağı tencerede kızdıralım. Etlerin üzerine tuz, kekik ve kara biber serpip yağda iki taraflı kızartalım. Kızarmış etleri kevgirle alıp ısıya dayanıklı cam fırın kabına yerleştirelim.

      Soğan, sivri biber ve sarımsağı tencerede kalan yağa ilave edip orta ateşte sote edelim.

      Domatesleri ekleyip salça kıvamında oluncaya kadar pişirelim. Bir tutam tuz ve kara biber ekelim.

      Kabakları etlere ilave edelim. Üzerine hazırladığımız salçayı gezdirelim. Et suyunu ekleyip fırına verelim. 35 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım.