İki Katlı Muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg süt
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • 3 çorba kaşığı un
    • Yarım çay kaşığı vanilya
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    • 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • Yapılışı

    1. Süt, un, şeker, nişasta, vanilya, ve yumurta sarısını tencerede iyice karıştırın.Ateşe koyun, karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin. Büyükçe bir tepsiyi ıslatın. Muhallebiyi çok ince olarak tepsiye dökün.Sıcakken üzerine bol hindistancevizi serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra vişne veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.