Patlıcan sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet patlıcan
    • 1 su bardağı mantar
    • 2 adet soğan
    • 200 gram kaşar peyniri
    • 2 su bardağı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • Çeyrek tavuk
    • 2 adet domates
    • Yarım bağ maydanoz
    • 4 diş sarımsak
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları boyuna doğru dilimleyip üzerine tuzlu su serperek 15 dakika bekletelim.
      Yıkayıp, elimizle sıkalım. Tavaya yağın yarısına koyup, patlıcanlar açık kahverengi olana kadar kızarttıktan sonra yağını süzerek düz bir kaba çıkartalım. Yağın dörtte birini kaba koyup kızdıralım ve soğanı, sarımsağı içine koyarak yumuşayıncaya kadar karıştıralım. Mantarı, arkasından sulanıp suyunu çekince tavuğu, karabiberi, tuzu koyup ateşten alalım ve soğuduktan sonra maydanozu ekleyelim. Patlıcanları tek tek bir tepsi içine yayalım, her patlıcanın bir ucuna iç malzemeyi koyalım, sigara böreği gibi dolayıp, uçları aşağı gelmek üzere fırın kabına yerleştirelim. Tavanın içine kalan yağı koyup kızdıralım.a İçine domates, tuz, şeker katıp, 1 dakika karıştırarak patlıcanların üzerine ekleyelim. Sonra da peyniri serpiştirip, orta dereceyi fırında 10 dakika pişirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.