Maydanozlu balık fileto Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Maydanozlu balık fileto tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet beyaz etli balık filetosu
    • 1 kg patates
    • 450 gram ıspanak
    • 75 gram tereyağı
    • 1 adet soğan
    • 6 dilim tost ekmeği
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
    • Limon sosu için
    • 225 gram margarin
    • 1 limonun suyu
    • 1 çay bardağı et suyu
  • Yapılışı

    1. Önce patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzelim. Tereyağını eritelim. İnce kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavuralım. Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştıralım. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim. 1 dakika pirişip ocağı kapatalım. Balık filetolarını fırın tepsisine koyalım, üzerlerini hazırladığımız maydanozlu karışımla kaplayalım. 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutalım. Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayalım. Üstüne balığı yerleştirelim. Sosu için, tereyağını eritelim. Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyelim. Karıştırarak ısıtıp, kaynamadan ateşten alalım. Sosu balığın etrafına yayalım. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.