İç pilavlı hindi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet hindi
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz
    • kırmızı biber
    • 5 ya da 6 adet arpacık soğan
    • 1 adet defne yaprağı
    • 1 adet elma
    • Bir tutam tane karabiber
    • 8 adet domates
    • 5 ya da 6 adet sivri biber
    • Yarım kg kestane
    • İç pilav için
    • 2 su bardağı pirinç
    • 125 gram tereyağı
    • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • 1 adet soğan
    • 200 gram kuzu ciğeri
    • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    • 3 su bardağı etsuyu
    • Yenibahar
    • karabiber
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatalım. 20 dakika bekletip, süzelim. Tereyağının bir çorba kaşığını ayırıp gerisini tencereye alalım. Pirinci yağda kavuralım. Bu sırada bir çorba kaşığı tereyağında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış ciğeri kavuralım. Pirince ilave edelim. Tuz, karabiber, yenibaharı katalım. Kuş üzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyelim. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. İç pilavımızı hazırlamış olduk. Diğer taraftan hindinin karnını kesip, içini temizleyelim. Çiçek yağı, tuz, kırmızı biberi karıştıralım. Hindinin üzerine bu karışımı sürüp önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1,5 saat pişirelim. Fırından çıkardığımız hindinin içine hazırladığımız iç pilavı, biber, yuvarlak dilimlenmiş domates ve defne yaprağını koyalım. Kestaneleri kızgın fırında kavuralım. Hindinin içine dolduralım. Tekrar fırına verip 20-25 dakika daha pişirelim. Daha sonra da soframızın ortasına yerleştirerek servis yapalım.