Vişneli Ekmek Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 10 dilim ekmek
    • 2 su bardağı tereyağ
    • 1 kg vişne (dondurulmuş kullanabilirsiniz)
    • 1.5 su bardağı su
    • 5 su bardağı şeker
  • Yapılışı

    1. Ekmekleri ızgarada biraz sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız.

      Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürün.

      Ekmekleri bir tepsiye diziniz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz.

      Karıştırarak çok hafif ateşte on dakika kaynatın.

      Suyundan bir bölümünü ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz.

      Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz. Kalan vişne suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz.

      Tepsiye çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşten indirin.

      Soğuyunca ikram ediniz. Dondurulmuş vişne kullanmak istemiyorsanız, kış aylarında vişne reçelinden yararlanabilirsiniz. Reçel sulandırılarak ekmeklerin üzerine dökülür.