Narlı kavurma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kuzu kuşbaşı
    • 500 gram patates
    • 1 tutam safran
    • 1 nar
    • 30 gram tereyağı veya margarin
    • 10 arpacık soğanı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım. Tencereye alıp zerini örtecek kadar su ilave edelim. Kaynamaya başlayınca safran ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip patatesler diri kıvamda yumuşayana kadar haşlayalım. Soğanları soyalım. Narı soyup tanelerini ayıklayalım. Tereyağını tencerede eritelim. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar karıştararak kavuralım. Soğanları ilave edip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim. Patates ve 1 tutam tuz ilave edip karıştıralım. Nar taneleriyle süsleyip servis yapalım.