Meyveli tart tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 200 gr.margarin
    • 1.5 su bardağı pudra şekeri
    • 1 yumurtanın sarısı
    • Krema için
    • 3 su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 50 gram margarin
    • 1 paket vanilya
    • 3 yumurta
    • 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
    • Süslemek için
    • 4 mandalina ve kiraz şekerlemesi
  • Yapılışı

    1. Krema için süt, un, şeker vanilya ve yumurtaları sos tenceresinde çırpalım. Margarini ekleyip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişireilm. Rendelenmiş mandalinanın kabuğunu ekleyip tencereyi ocaktan alalım. Tahta kaşıkla karıştırarak soğutalım. Tart hamuru için, unu hamur yoğurma kabına eleyelim. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, pudraşekeri ve çırpılmış yumurta arısını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Hamuru 24 cm.'lik tart kalıbının büyüklüğünde açıp yağlanmış tart kalıbına yayalım. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp hamurun kabarmaması için üzerine bakliyat serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirelim. Tartı fırından çıkarıp folyo ve bakliyatı alalım ve soğumaya bırakalım. Hazırladığımız kremayı üzerine yayalım. Mandalinalı dilimleyip kiraz şekerlemeleri ile birlikte tartı süsleyelim. Daha sonra da servis yapalım.