Üzümlü Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram tereyağı
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • 2-3 su bardağı toz şeker
    • 2 çay kaşığı toz vanilya
    • 500 gram un
    • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Yapılışı

    1. Fırını 160° ısıtın. Üzümlerin saplarını ayıklayıp şişene kadar suda bekletin. Blendırda tereyağı, şeker ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Eleyerek unu ve süzülmüş üzümleri ilave edin.

      Hamuru unlanmış mutfak tezgahında ikiye bölün. Bir yağlı kağıdın üzerinde 2 cm. kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Diğer hamur ile aynı işlemi tekrarlayıp, 20 dakika dolapta bekletin.

      Hamurlardan şekilli kalıplar yardımıyla parçalar kesin. Yağlı kağıt kaplanmış fırın kalıbına yerleştirip 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.