Patates yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patates,
    • 250 gram kıyma,
    • 2 adet soğan,
    • 2 adet sivribiber,
    • 1 adet domates,
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
    • 1 tatlı kaşığı kimyon,
    • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber.
  • Yapılışı

    1. Kalın halkalar şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda kızartın. Küçük küçük doğradığınız soğanları kıymayla birlikte kavurun. Daha sonra doğradığınız sivribiberleri ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Kızarttığınız patatesleri tencerenin dibine bir sıra haline dizin. Üzerine kıymalı içten koyun ve yeniden patatesleri sıraladıktan sonra en üste kıymalı için kalanını boşaltın. Az miktarda su ekleyip 10 dk. kadar pişmeye bırakın.