Meyhane Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et,
    • Bir soğan,
    • Bir çarlison biber,
    • 3 adet domates,
    • Bir bardak haşlanmış nohut,
    • iki bardak bulgur,
    • Bir fincan yağ,
    • tuz, karabiber,
    • pul biber,
    • 1 litre su,
  • Yapılışı

    1. Önce bir fincan yağ içinde eti kavurun üstüne soğanı ince ince doğrayın sonra domatesimizi çarlison biberimizi ince ince kıyarak üstüne ekliyoruz sonra iki bardak bulgurumuzu üstüne ekliyoruz bir litre suyumuzuda dökerek nohutumuzu üstüne ekliyoruz baharatlarımızı ekledikten sonra 35 dakika pişirmeye bırakıyoruz (Afiyet oLsun)

      Bize bu tarifi Şanlıurfadan yollayan Kemal beye teşekkür ederiz.