Cevizli üzümlü pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı pirinç
    • 4 su bardağı et suyu
    • 1 kase ceviz
    • 1 kase kuru üzüm
    • 1 kase haşlanıp tel tel ayrılmış tavuk göğsü
    • arzuya göre baharat
  • Yapılışı

    1. Pirinç yağda çevrilip et suyu ilave edilerek kaynayıp suyunu biraz çekince diğer tarafta harcı hazırlanır tavuk göğsü ceviz ve yıkanmış kuru üzüm 2 yemek kaşığı yağda çevrilir içine 1 yemek kaşığı sarı kök baharatı 1 çay kaşığı k.biber 1 tatlı kaşığı köri baharatı 1 çay kaşıyı kimyon ve tuz katılır ateşten alınıp pilava ilave edilerek karıştırılır.pilav demlenmeye konur .

      Bize bu tarifi Iğdırdan yollayan Füsun hanıma teşekkür ederiz.