Dabile tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket irmik
    • 1 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ
    • 1/2 paket margarin
    • Su
    • İçi için
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Tarçın
    • şerbeti
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Harç malzemelerini karıştırıp içini hazırlayın.İrmiği tepsiye koyup sıvı yağ ve eritilmiş margarin ekleyip ocakta beş dakika çevirip dinlenmeye bırakın.Hamur dinlenince biraz alıp su ile ıslatın.İçli köfte yapar gibi içini oyarak harcı doldurup kapatın.Şerbet hazırlayarak üzerinde gezdirin.Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

      Bize bu tarifi Mersinden yollayan Senem hanıma teşekkür ederiz.