Mantar güveç tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram mantar
    • 300 gram domates
    • 200 gram sivri biber
    • 100 gram tereyağı
    • 100 gram kaşar
    • 100 gram dil peyniri
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 baş iri kuru soğan
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Mantarları piyaz gibi keserek hazırlayalım. Soğan, biber ve kabuğu soyulmuş domatesi ince ince keselim. Tavaya yağ koyup, soğanı kızartalım, biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirelim. Mantarları koyup 5 dakika sonra domatesi de ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve sütü koyup koyulaşıncaya kadar pişirelim. Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paylaştıralım. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Dil peynirleri dikdörtgen şeklinde ince çubuk gibi keserek aralıklı olarak güveçlerin üzerine dizelim. 180 derecedekti fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından aldığımız yemeği sıcak sıcak servis yapalım.