Armut tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet yumuşak armut
    • 4 su bardağı pudra şekeri
    • 5 su bardağı su
    • 1 paket vanilya
    • 1/4 su bardağı süt
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 4 adet yumurta
    • 4 yaprak jelatin
    • 1 kutu çiğ krema
    • Sosu için
    • 1/2 su bardağı süt
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 çorba kaşığı bal
  • Yapılışı

    1. Pudra şekeri, su ve vanilyayı bir tencereye koyup 5 dakika kaynatalım. Ayıklanıp, ikiye bölünmüş armutları şerbetin içine koyup, yumuşayana kadar bekletelim. Soğuduktan sonra ince dilimleyelim. Jelatini ılık suda eritelim. Toz şekere, 2 çorba kaşığı su ekleyip, karamel rengini alıncaya kadar ısıtalım. 1 çorba kaşığı su ve sıcak sütü ekleyip, karıştıralım. Yumurta sarısını mikserle çırparak, karamelli karışıma ekleyip, hafif ateşte devamlı karıştırarak krema haline getirelim. Jelatini ilave edelim. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım. Çiğ kremadan 1 parmak eksiğini mikserle çırptıktan sonra kremaya ekleyelim. Sosu için yumurta sarısını süt ile karıştırıp benvari usulü pişirelim. Bal ilave edip karıştıralım. Muhallebi kaselerini streç film ile kaplayalım. Armut dilimlerini kaselerin kenarlarına ortası boş kalacak şekilde üst üste dizelim. İçini krema ile dolduralım. Buzdolabında beklettikten sonra ters çevirerek ballı sosla birlikte servis yapalım. Afiyet olsun.