Mozaik salata tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet havuç
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 adet haşlanmış patates
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • 3 adet pancar
    • 2,6 çorba kaşığı mayonez
  • Yapılışı

    1. Havuçları rendeleyip, zeytinyağı ile soteleyelim. Islatılmış kek kalıbının dibine yayalım. Havucun üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanozu yayalım. Patatesleri ezip, yoğurtla karıştıralım ve onu da maydanozun üzerine yayalım. Rendelenmiş pancarları da mayanozle karıştırıp, salatanın en üstüne bastıralım. Servis tabağına ters çevirip, 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini maydanozla süsleyip, servis yapalım.