Limonlu bisküvi tarifi
  • Malzemeler

    • 30-35 adet
    • 3 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 70 gram margarin
    • 2 adet yumurta
    • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
    • 1 su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Kabartma tozu ve unu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açalım.

      Oda sıcaklığında beklemiş margarini, yumurtaları, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve toz şekeri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.

      Bir merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açalım.Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkartalım.

      Bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.Ilındıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.