Sütlü sebze yemegi tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım karnıbahar,
    • 4veya 5 patates,
    • 1kücük konserve mısır,
    • 5 veya 6 havuc,
    • süt,tuz,karabiber
  • Yapılışı

    1. Ön hazirlik olarak patatesleri haslayıp sogutuyoruz. soguduktan sonra kabuklarını soyup ortadan dörde bölüp ufak ufak dogruyoruz .Karnıbaharı ayıklayıp yıkıyoruz. Havucları soyup istedigimiz gibi dogruyoruz ve fırın tepsisini alıp altını yağlıyoruz. Önce dogradığımız patatesleri tepsinin altına diziyoruz ve aynı şekilde diğer mazemeleri diziyoruz. Her dizdiginiz katı isteğe göre tuzlamayıp kara biber eklemeyi unutmayın. ve bitince mazemenin üstünü hafif kaplayana kadar süt ekleyin. Yemeginizi kısık ateşli fırına verin(yemegi fırına koymaktan 5 dakika önce acın. Eğer işiniz aceleyse yüksek derece fırına koyup arasıra fırın kapagını açip sütün taşmamasını saglayın ve süt tepsinin dibinde az kalana kadar pisecek)isterseniz yemek piştikten sonra üstüne kasar peyniri rendeleyip serpe bilirsiniz.

      Bize bu tarifi Avusturyadan yollayan Hatice hanıma teşekkür ederiz.