Domates silkmesi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 kg olgun domates
    • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
    • 1 baş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 kutu haşlanmış nohut konservesi
    • 1 çay bardağı su
    • tuz kırmızı toz biber
  • Yapılışı

    1. Eti yıkayıp margarin ve su ile kısık ateşte iyice pişirdikten sonra kabukları soyulup doğranmış domatesleri sarımsağı nohutu ilave edelim.ağır ateşte pişirelim.çukur kapta servis yapalım.bu yemeğin yanına pirinç pilavı yapılır.ayrı bir tabakta birlikte servis yapılır.salata olarak taze nane kırmızı turp yeşil biber ve kuru soğan yenir.afiyet olsun..

      Bize bu tarifi Bodrumdan yollayan Nevin hanıma teşekkür ederiz.