Tavuklu  makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket makarna,
    • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk,
    • 1 adet patlıcan,
    • 1 adet kabak,
    • 3 adet domates rendesi,
    • 2 adet soğan,
    • 6 diş sarımsak,
    • 1 adet havuç,
    • 1 adet kırmızı biber,
    • 1 adet yeşil biber,
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
    • kurutulmuş nane yada kekik,
    • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Sebzeler temizlenip soyulduktan sonra çok küçük doğranır,bir tencereye su ve tuz konulup kaynatıldıktan sonra makarna ve tavuklar birlikte atılıp 8 dk kadar pişirilir,bir tava içerisine sıvı yağ alınır yağ kızmaya başlayınca sırasıyla havuç, soğan,patlıcan,biberler,sarımsak, kabak kavrularak sote edilir sebzeler yumuşamaya başlayınca rendelenmiş domates,salça ve tuz ilave edilip karıştırılır,daha sonra makrna ve tavuğun bulunduğu tencereden 6-7 yemek kaşığı kadar su alınıp sebzelerin üzerine eklenir pişmeye bırakılır makarna ve tavuk piştikten sonra süzülüp tekrar tencereye alınır daha sonra hazırlanan sos ile buluşturulup 2 dk kadar kısık ateşte bekletilir daha sonra sıcak olarak kurutulmuş nane yada kekikle süslenerek servis yapılır.

      Bize bu tarifi Adanadan yollayan Gamze hanıma teşekkür ederiz.