Narenciye reçeli tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet portakal
    • 2 adet greyfurt
    • 1 limon
    • 1 limon suyu
    • 2-3 parça limon tuzu
    • 2 kg şeker
  • Yapılışı

    1. Meyveleri yıkayınız.Üst kabuklarını hafifçe rendeyle soyunuz.Meyveleri enine dilimleyiniz.
      10su bardağı suyun içinde 1 gün bekletiniz.
      Aynı suyun içinde 1 saat kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatınız. 1 gün daha bekletip 2 kilo toz şeker ilave edip hızlı ateşte 2 saat kaynatınız. 2 saatin dolmasına 10 dakika kala 1 limon suyunu ve tuzunu ilave edip soğuyunca kavanozlara doldurabilirsiniz.

      Bize bu tarifi Makedonyadan yollayan Ebru hanıma teşekkür ederiz.