Ağlayan pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket kremşanti
    • Sos için
    • 1.5 kahve fincanı toz şeker
    • 3 kahve fincanı süt
    • 3 çorba kaşığı kakao
    • 1 çorba kaşığı mısr nişahtası ceviz büyüklüğünde
    • tereyağı (arzu ederseniz hazır çikolatalı sos kullanabilirsiniz)
    • 1 bardak süt
  • Yapılışı

    1. Yumurta , şeker , un ,kabartma tozu kakao çırpılır .Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve fırında pişirilir, fırından çıkan kekin üzerine 1 su bardağı süt dökülür. Kremşanti hazırlanır ve kekin üzerine sürülür. Sonra çikolatalı sos hazırlanılır ve krem şantili kekin üzerine dökülür servise sunulur.

      Bize bu tarifi gönderen Reyhan hanıma teşekkür ederiz.