İçli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg yağsız köftelik kıyma
    • Yarım kg köftelik bulgur
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1'er tatlı kaşığı kimyon ve fesleğen
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber
    • İçi için
    • Yarım kg köftelik kıyma
    • Yarım kg soğan
    • 1 çay bardağı ceviz içi
    • 2 çay kaşığı karabiber
    • 1 demet maydanoz, tuz
  • Yapılışı

    1. İç harç için, yapışmaz yüzeyli bir tencerede kıymayı 15 dakika kavuralım. Üzerine küp şeklinde doğradığımız soğanları ilave edip, kavurmaya devam edelim. Soğanlar iyice sotelendikten sonra, tencereyi ocaktan alalım. İçine çekilmiş ceviz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyelim. Bütün malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alalım. İçli köftenin dışını hazırlamak için, kıymayı robottan geçirelim. Geniş bir tepsiye alalım ve içine bulgur, 1 çay bardağı irmik, kimyon, fesleğen ve pulbiberi ilave edelim. Üzerine ılık su serpelim ve 5 dakika sonra yoğurmaya işlemine başlayalım. Devamlı su serpmek suretiyle, bulgur ve irmik iyice yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edelim. Köfte hamurunu ikiye ayıralım. Hamurun yarısından ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Her birini avucumuzun içinde şekillendirelim. Başparmağımızın yardımıyla incelterek silindir hale getirelim. İçlerine hazırladığımız harçtan dolduralım. Köftenin iki ucunu sivrilterek kapatalım. Kızgın sıvıyağda kızarttıktan sonra, sıcak olarak servis yapalım. İsterseniz yassı şekil de verebilirsiniz.