Etli patates dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 250 gram kıyma
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 2 çorba kaşığı pirinç
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 2 adet kuru soğan
    • Maydanoz, tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Yuvarlak ve uzunca olan patateslerin içini bir oyacak yardımıyla çıkaralım. Dolma içini hazırlamak üzere kıymanın içine rendelenmiş soğan, 2 çorba kaşığı pirinç, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Patatesleri 2 çorba kaşığı margarinde hafifçe kızartalım. Hazırladığımız içi patatesin içine dolduralım ve tencereyi dizelim. Patatesleri kızarttığımız margarine 1 çorba kaşığı salçayı ekleyelim. Salçalı yağı patateslerin üzerine gezdirelim. Patateslerin üzerini örtecek kadar su ilave edip, orta ateşte patatesler yumuşayana dek pişirelim. Daha sonra servis yapalım.