Patlıcan dilme tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kgpatlıcan(yuvarlak patlıcan olsa daha iyi olur)
    • 1 su bardağından biraz az yeşil mercimek
    • 3-4 domates
    • 1 soğan
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • Karabiber,kimyon
    • Tuz
    • Zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Patlıcanlar alacalı soyulur.az tuzlu suda acısı geçsin diye biraz bekletilir.bu arada yeşil mercimekler ayıklanıp,yıkanır ve haşlanır(hafif diri kalacak)süzülür,suyu dökülmez.patlıcanlar tuzlu sudan çıkartılıp,üstten sap kısmına doğru boyuna dilimlenir,fakat tam sap kısmına kadar inilmez.dilimlerin ayrılmaması gerek.soğan ince doğranır,domatesler soyulup,küp küp doğranır.yeşil mercimek,salça tuz,zeytin yağı,karabiber,kimyon konur,hepsi karıştırılır.uzunlamasına dilimlenen patlıcanların arasına bu harç konur,tencereye dizilir.artan harç da üzerlerine dökülür.haşlanan yeşil mercimelkerin suyu da patlıcanların üzerini hafif geçecek şekilde dökülür.hafif ocakta patlıcanlar pişinceye kadar pişirilir.arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt da dökülebilir.

      Bize bu tarifi Mersinden yollayan Nuray hanıma teşekkür ederiz.