Urfa işi semsek tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2 kg yemeklik kıyma,
    • 1 orta boy kuru soğan,
    • bir tutam tuz,
    • karabiber,
    • tarçın,
    • maydonoz
    • kişi sayısına göre hamur için
    • un,su tuz
    • 1 kaşık sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Kıyma güzelce kavrulurken içine ince kıyılmış kuru soğan baharatlar tuz konur ve kavurma işlemi bitince kapatılır ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.hamur hazırlanır merdaneyle açılabilecek çok sert veya yumuşak olmayan bir hamur olması lazım.daha sonra küçük yumaklar yapılır ve kahvaltı tabağı kadar biraz daha küçük şekilde açılır soğumuş olan kıymadan yeteri kadar ortasına koyduktan sonra poğaça şeklinde kapatılır hepsi bitince kızgın yağda kızartılır. AFİYET OLSUN

      Bize bu tarifi Şanlıurfadan yollayan Meltem hanıma teşekkür ederiz.