İrmikli tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı irmik
    • 2-3 adet damla sakızı
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı meyve şekerlemesi
    • 100 gram margarin
    • Bir tutam tuz
    • Şerbeti için
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su
    • 2-3 damla limon suyu
    • Üzeri için
    • Toz antepfıstığı
    • 1 adet limon
  • Yapılışı

    1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Bunun için toz şeker ve suyu kaynatalım.Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alalım.

      Diğer tarafta bir tencerede süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, yumurta ve toz şekeri çırpalım. Tencereyi ateşe alıp tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

      Meyve şekerlemesi, margarin ve tuzu ilave edip karıştıralım. Tencereyi ocaktan alıp suyla ıslattığımız küçük cam kaselere pay edelim.

      Bu kalıpları fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.

      Soğuyunca servis tabaklarına ters çevirip çıkaralım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim. Toz antepfıstığı ve limon dilimleri ile süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.