Sebzeli haşlama börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yumurta
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Yarım çay bardağı su
    • Aldığı kadar un
    • 1 adet yumurtanın akı
    • Tuz
    • İçi için
    • 1 adet soğan
    • 1 adet havuç
    • 1 adet kabak
    • 2 diş sarımsak
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
    • Sosu için
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Yarım çay bardağı su
  • Yapılışı

    1. Hamur için yumurta, sıvı yağ, su ve tuzu bir kapta birlikte çırpalım.Malzemeye azar azar un katarak yoğuralım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirelim.

      Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım. Havucu ve kabağı rendeleyelim.Tüm sebzeleri sıvı yağda yumuşayana dek sote edelim.

      Üzerine kıyılmış maydanozu, tuz ve kara biberi ilave edelim.Biraz karıştırdıktan sonra ateşten alalım.

      Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparıp, unlu bi zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım.Su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar keselim.

      Sebzeli harcı hamurların yarısına koyalım. Kenarlarına yumurta akını sürerek kapatalım. Kaynar suya 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave edip hamurları yumuşayana dek haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alalım.

      Sosu için salçayı 1 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe döndürelim.Yarım çay bardağı su ilave edip bir taşım kaynatarak ateşten alalım.

      Salçalı sosu böreğin etrafına gezdirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.