Etimek tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • 100 gram margarin
    • 1 poşet krem şanti
    • 1.5 su bardağı portakal suyu
    • 500 gram portakal
    • 1 paket etimek
    • Süslemek için
    • Antepfıstığı, hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp göz göz olana dek kısık ateşte pişirelim. Margarini koyup ateşten alalım ve mikserle iyice çırpalım. Soğumaya bırakalım. Soğuyunca krem şantiyi koyup mikserle 5 dakika daha çırpalım. Etimekleri cam bir tepsiye dizelim. Birbuçuk su bardağı kayısı suyunu ısıtıp üzerine dökelim. Portakal suyu ile ıslattığımız etimeklerin üzerine kabukları soyulmuş portakal dilimlerini dizelim. Hazırladığımız kremayı etimeklerin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.