Gül Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket yağ
    • 1 yumurta
    • 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 paket kabartma tozu
    • 5 su bardağı un
    • 100 gram ceviz (iri dövülmüş)
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı şeker
    • 3.5 su bardağı su
    • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğuracağımız kaba eritip soğuttuğumuz yağı , yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru merdane ile 0.3 mm. kalınlığında açalım. Geniş ağızlı bir çay fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Her yuvarlak parçanın ortasına yarım cevizi parçalamadan yerleştirelim. Cevizin kenarlarında kalan kısımlara bıçak yardımı ile ve eşit aralıklı 4 kesik yapalım. Kesiklerden oluşan karşılıklı 2 kanadı cevizin üzerine doğru döndürelim. Sonra kalan diğer 2 kanadı cevizin üzerine kapatalım. Kanatların kenar kısımlarını hafifçe dışa doğru çevirip, yağı ile yağlanmış tepsiye dizerek 190 derecedeki fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 10 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
      Not: Kesilerek oluşan kanatları cevizin üzerine çevirin. Kanatların kenarlarını parmak uçlarından hafifçe incelterek geriye döndürüp gül şekli verin.
      Afiyet olsun.