Kıymalı bezelye tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı bezelye
    • hazırlanmış kıyma
    • 2-3 tane patates
    • 1 bas sogan
    • 1 tane domates konservesi
    • veya 3 tane iri domates(kaynak
    • suda az bekletlmis ve
    • kabuklari soyulmus,
    • kücük dograyin yada
    • mixerle ezin)
    • 3-4 dis sarımsak
  • Yapılışı

    1. Bir tepsiye bolca bezelyeyi dagıtın. Onun üzerine hazırlanmış kıymayı yerlestirin, yuvarlak dogranmis patatesleri kıymanın üzerlerine dagıtın.
      Ayri bir tavada dogranmış soganları zeytinyag ile hafif kavurun.Domatesleri ve biberleri ilave edip tekrar hafif kavurun.Bu sosu tepsiye yerlestirdiyimiz menünün üzerine aktarın.Aynı tavada su kaynatın küçük dogranmış sarımsakları ilave edin. İstege bağli salçada konulabilinir,bu suyu tepsiye katın.Menünün üzerine dolana kadar.Tepsimizi ciletin kagıdı ile kapatin ısıtılmış fıri
      ında 175C patatesler pisene kadar pisirin. AFIYET OLSUN.

      Bize bu tarifi Almanyadan yollayan Tuğba hanıma teşekkür ederiz.