Fırında Piliç tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram yağ
    • 1 adet tavuk göğüsü
    • 3 adet orta boy haşlanmış patates
    • 3 çorba kaşığı un
    • 100 gram kaşar rendesi
    • 1 adet orta boy haşlanmış havuç
    • 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
    • 3 su bardağı süt
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak piliç göğsünü haşlayalım. Patates ve havucu aynı tencerede haşlayalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Haşlanmış tavuk göğüsünü kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. İçine patates, havuç, bezelye, tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. yağı ile yağlanmış ve hafifçe un serpiştirilmiş fırın tepsisine bu malzemeyi yayalım. Tavada yağı eritip, unu ilave edip sararana dek karıştıralım ve soğutalım. Üzerine soğuk sütü ekleyip tavuklu harcın üst kısmına bu sosu düzgünce yayıp, en üste kaşar rendesi serpelim. 230 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından alıp ılıttıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
      Afiyet olsun.