Muska Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yufka
    • 4 kaşık yağ
    • 3 yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • 250 gram beyaz peynir
    • Yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Bir kaseye yumurtaları kıralım, üzerine bir çay bardağı süt, 4 kaşık erimiş yağ koyup iyice karıştırıralım. Yufkaları geniş bir yere serelim, üzerine hazırlanan yağlı karışımı bir fırça ile sürelim. Diğer yufkayı da üzerine koyup, tekrar bu karışımdan sürelim. Böylece bütün yufkalar bitinceye kadar karışımdan sürerek üst üste koyalım. Sonra yufkalar 10 cm. eninde, boyuna parçalara keselim ve tekrar her parçayı ikiye ayıralım. Her parçayı birer birer alıp, bir ucuna peynirli iç koyalı. Yufkanın bir ucu, için üzerini kapatacak şekilde katlayıp, muska gibi sararak bir üçgen meydana getirelim. Hazırlanan üçgenleri önceden yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerine tekrar karışımdan sürelim. Orta hararetli ateşte altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğutmadan servis yapılım. Bu böreği beyaz peynir yerine kıymalı içle de hazırlayabilirsiniz.