Künefe tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı kadayıf
    • 4 yemek kaşığı margarin
    • 4 dilim dil peyniri
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Şeker ve suyu 10 dakika kaynatıp, kenarda bekletin. Erittiğiniz margarinlerle kadayıfları iyice karıştırın. Yağlanmış künefe kalıbına, kadayıfların yarısını sıkıştırarak yerleştirin. Üzerine dil peynirlerini koyun. Kadayıfın diğer yarısınıda üzerine koyduktan sonra, 175 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişirin. Kadayıfı fırından çıkartın. Kalıbı ters çevirerek diğer tarafının da pişmesini sağlayın. İki yüzü kızaran kadayıfın üzerine, hazırladığınız şuruptan gezdirin. Kaymak yada şam fıstığı ile birlite servis yapın.