Kadayıf Dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram Kadayıf
    • 1 su bardağı tüm ceviz
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Şekerle suyu 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, ocağın altını kapatın. Tereyağını eritin. Kadayıfın her tarafını, eriyen tereyağıyla ovuşturara, iyice yumuşmasını sağlayın. Yağladığınız kadayıftan elinize bir tutam alın. İçine tüm cevizleri koyduktan sonra, sarma sarar gibi kadayıfı sarın. Yağlanmış fırın tepsisine bütün kadayıf dolmalarını dizdikten sonra, 200 derecelik fırında kadayıflar iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.