Havuçlu Fıstıklı Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Havuçlu Fıstıklı Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı su
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 çarliston biber
    • 1 veya 2 havuç
    • Bir miktar dolma fıstığı
    • Kuş üzümü
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 domates veya 1 çorba kaşığı salça
  • Yapılışı

    1. Tereyağını eritip fıstıkarı ve küçük küçük doğradığımız soğanı ilave edin.Rendelenmiş havucu ve doğranmış çarliston biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.Yıkanmış ayıklanmış kuş üzümlerini de katın.Bir tatlı kaşığı toz şeker, biraz tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa salça ekleyin.Tuzlu ılık suda 10 dk. kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, tencereye alın.Hepsini 2-3 dk. karıştırın ardından suyunu ilave edip hafif ateşte pişirin.