Taş ekmeği tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 tane yumurta,
    • 1 su bardağı süt,
    • 1 çay kaşığı karbonat,
    • 1 çay kaşığı maya,
    • Yarım kilo su,
    • 1 su bardağı un.
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı su ,
    • 3 su bardağı şeker,
    • Bir iki damla limon
  • Yapılışı

    1. İlk önce yapmanız gereken mayayı sıcak suda eritmek,sonra bir kabın içinde yumurtaları çırptıktan sonra içine süt,karbonat,eritilmiş mayayı katıp iyice karıştırın,sonra suyu ilave edip karıştırın.Bir sonraki etap unuda ilave ettikten sonra iyce çırpmanız gerekiyor.İçinde topak kalmaması şeklinde sonra evinizde sacınız varsa onun üzerinde yoksa teflon tavada yapabilirsiniz. Eğer sacda yapacaksanız dibini tutmasın diye saçın üzerine yağ sürmeniz gerekiyor sürdükten sonra karışımı bir kupa bardağına doldurup sacın üzerinde gezdirin. Piştikten sonra yaptığınız ekmeği bir bezin arasına bırakın soğumaması için bu işlem karışım bitene kadar devam eder .Ama tavada yapacaksanız aynı işlemi tavaya yağ sürmeden yapacaksınız sonra yaptığınız ekmekleri bir tepsiye bırakıp kare şeklinde kestikten sonra üzerine kaynattığınız şerbeti yavaşca yayarak dökün. Onunda üzerine evinizde bulunan ceviz,dövülmüş badem serpin afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Elazığdan yollayan Sümeyye hanıma teşekkür ederiz.