Çikolatalı milföy tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet milföy hamuru
    • 90 gram bitter çikolata
    • 1 su bardağı krema
    • 1 çorba kaşığı tozşeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 çorba kaşığı krema
    • Yarım su bardağı kakao
    • Günün meyvesi
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurları yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirelim. Bu arada kremasını hazırlayalım. Bunun için bitter çikolata ile kremayı benmari usulü eritelim. Tozşekeri de ekleyip karıştıralım. Kremayı buzdolabında soğutalım. Buzdolabından alınca da vanilyayı katalım. Fırından aldığımız milföyleri ikiye ayıralım. Bir katının üzerine kremayı yayalım. Üzerine kakaoyu ekleyelim. İkinci milföyü kapatalım. En üste de bolca kakao ekleyelim. Diğer milföyleri de böyle hazırlayalım. Eğer varsa çilekle, yoksa o anda evinizde hangi meyve varsa süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.