Patlıcanlı makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 6 su bardağı su
    • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Yarım paket makarna
    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet soğan
    • 2 adet sivri biber
    • 2 adet domates
    • 4 diş sarımsak
    • Tuz, karabiber
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı ketçap
  • Yapılışı

    1. Tencereye suyu koyup kaynatalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve tuzu ekleyip makarnaları tencereye aktararak haşlayalım. Ateşten alıp suyunu süzdüğümüz makarnaları soğuk sudan geçirip bekletelim. Patlıcanları alaca soyup küçük kuşbaşı doğrayalım. Tuzlu suda yarım saat bekletelim. Patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Kızgın yağda kızartalım. Delikli kepçe ile alalım. Ayrı bir tavaya, kalan 4 çorba kaşığı sıvıyağı aktaralım. Küp doğranmış soğanları pembeleştirelim. Küçük doğranmış sivri biberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip 3 dakika kavuralım. Dövülmüş sarımsakları, tuzu ve biberi ekleyelim. Sosu ateşten alıp içine şekeri ve ketçabı ekleyelim. Sosu, kızarmış patlıcanlara aktarıp harmanlayalım. Üzerine patlıcan sosu gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.