Talaş böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yufka
    • 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta akı
    • 1 yumurta sarısı
    • Çöreotu, İçi için
    • 250 gram kıyma
    • 1 soğan
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 1 su bardağı bezelye
    • 1 su bardağı mısır tanesi
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı ince ince dograyın. Bezelye ve mısırı ayrı kaplarda haşlayıp süzün. Sıvıyağı geniş bir tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyin ve suyunu salı çekinceye kadar kavurun. Bezelye ve mısırı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın. Yoğurt sıvıyağ ve yumurta akını Bir kasede çırpın. Yufkanın birini düz zemine yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı fırçayla sürün. Yuvarla kenarlarını kıvırıp uç uca gelecek şekilde ortada birleştirerek büyük bir kare oluşturun. Keskin bir bıçakla keserek dört eşit kare hazırlayın. Her bir karenin ortasına kıymalı harçdan yerleştirin. Köşelerini üst üste getirerek bohça biçiminde katlayın. Diger yufakaya aynı işlemi uygulayarak börekleri hazırlayın. Yağlanmış tepsiye birleşme noktaları alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine çırpılmıs yumurta sarısı sürerek çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.