Ballı Kuru Kayısı tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram kuru kayısı
    • 300ml sıcak su
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 300 gram yoğurt
    • 2 yumurta beyazı
    • kedidili bisküvi
  • Yapılışı

    1. 1 Porsiyon: 135 Kalori.
      Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın.

      Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın. Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin. Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın. Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blender`da karıştırın.

      Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz.

      Yumurta beyazlarını iyice çırpın. Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın.

      Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun. Bisküvilerle servis yapın.