Şam tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı tozşeker
    • 1.5 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı un
    • 500 gram irmik
    • 100 gram kavrulmuş tuzsuz fıstık
    • 1.5 çay kaşığı karbonat
    • Şerbet için
    • 2.5 su bardağı tozşeker
    • 2.5 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Yoğurt ve tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Un, irmik ve karbonatı başka bir kapta harmanlayıp yoğurtlu karışıma azar azar yedirerek ekleyelim. Kare fırın kabını yağlayıp hazırladığımız karışımı dökelim. Üzerine fıstıkları eşit aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirelim. Üzeri kızarınca fırını kapatıp ılık kalmasını sağlayalım. Şerbet için, su ve tozşekeri kaynatıp limon suyunu ilave edelim. Ilık şerbetin yarısını ılık tatlının üzerine dökelim. Tatlı şerbeti çekince kalanını da döküp soğumaya bırakalım. Dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.