Ekmek aşı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tane yuvarlak şişman ekmek
    • 500gram kuzu kusbaşı
    • Öok az sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 75gram rendelenmiş kaşar peyniri
    • 4 adet acı sivri biber
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 1 adet domates
    • 2 diş sarımsak
    • tereyağı
    • tuz
    • karabiber
    • kimyon
    • pul biber
  • Yapılışı

    1. Ekmeğimizin üzerini şapka şeklinde kesip içini bosaltıyoruz.Daha sonra içine 1 diş sarımsağı ince ve yuvarlak şekilde doğrayıp ekmegin iç kısımlarına yapıştırıyoruz.Ekmeğimiz hazır şimdi içine geçelim.
      Kuzu kusbaşıyı kavuruyoruz,suyunu iyice çekmesine dikkat edin.Suyunu çektikten sonra çok az sıvı yağ koyun ve eti kavurun daha sonra sırayla 1 diş sarımsak 2 soğanı koyup yine kavurun.Sonra biberleri baharatları ve domatesi koyun en son olarakta salçayı koyup iyice kavurun.Hanımlar dikkat edin et sulu olmasın yoksa ekmek ıslanır dağılabilir.Et karısımını içini komple boşalttığımız ekmeğimizin içine bosaltın ve üzerine kaşar peynirini rendeleyip kapağını kapatın.daha sonra ekmeğin üzerini terayağı ile fırçalayıp kapağını kapatın.Daha önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ve biraz soğuduktan sonra pasta dilimi gibi kesip servise sunabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Almanyadan yollayan Çağla hanıma teşekkür ederiz.