Fırında karnıyarık tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet patlıcan
    • 150 gram kıyma
    • 4 adet sivri biber
    • 1 adet domates
    • 1 adet soğan karabiber
    • maydanoz tuz sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları şerit şerit soyup fırın kabına koyun. Elinizle patlıcanları tuzlayıp her yerine gelicek şekilde zeytinyağı dökün. 150 derecede yumuşayana kadar pişirin.

      Tencerede yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi sonrada kıymayı kavurun.Sarımsakları küçük küçük doğrayıp domatesleri küp küp doğrayıp ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyin.

      Fırında pişen patlıcanların arasına iç malzemeyi koyun.Üzerini domates ve biberle süsleyin.Sıcak suyla ezdiğiniz salçayı ve 2 diş sarımsağı rendeleyin üzerine dökün.5-6 dk. daha pişirın ve servis yapın.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Ebru hanıma teşekkür ederiz.