Patlıcanlı Kebab tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kuşbaşı et
    • 1 adet soğan
    • 1 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 4 adet patlıcan
    • Yarım çorba kaşığı tereyağı
    • Sıcak su
    • Tuz, karabiber
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Soğanı yemeklik doğrayalım. Tereyağını büyük bir tencereye alıp eritelim. Önce eti sonra da soğanı ekleyerek, soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Et, suyunu salıp çekince küp küp doğranmış domatesi ve doğranmış yeşil biberi etlere ilave edelim. Üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Karabiber ve tuzla tatlandırıp suyunu çekene kadar pişirelim. Patlıcanları alaca soyalım. Halka halka doğrayalım. Sıvıyağda kızartalım. Patlıcanları kızgın yağda, fazla karartmadan kızartalım. Her iki tarafı da sararınca, önce kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağı süzelim. Daha sonra tepsiye dizelim. Kavurduğumuz eti patlıcanların üzerine dökelim. Kaşıkla üzerini düzelttikten sonra orta dereceli fırına verelim. 10 dakika kadar pişirelim. Kuşku, pirinç veya bulgur pilavıyla birlikte sıcak olarak servis yapalım.