Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 1çay bardağı irmik
    • 1çay bardağı pudra şekeri
    • 125gram margarin
    • 1paket kabartma tozu
    • aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. 125gr. margarin oda sıcaklığında 2yumartanın birinin sarısı dışına diğer malzemeleride katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Sonra köfte şekli verilir .Yağlı tepsiye dizilir yumurtanın sarısı üstüne sürülür .Yemek çatalıyla üstü çizilir soğuk fırına koyup 160 derecede pişirilir.
      şerbeti için 3bardak şeker , 4bardak su gereklidir. Tatlı ve şerbet her ikiside ılık olucak.

      Biz bu tarifi Ankaradan yollayan Hülya hanıma teşekkür ederiz.