Cevizli browni tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 50 gram sütlü çikolata
    • 1 çay kaşığı toz vanilya
    • Yarım su bardağı un
    • Yarım su bardağı margarin
    • 1 tutam tuz
    • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
    • Yarım su bardağı iri ceviz
    • Üzeri için
    • 1/4 su bardağı margarin
    • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 1 tutam tuz
    • 3 tatlı kaşığı kakao
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 50 gram çikolata
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak yumurtaları, bir kapta koyu kıvamlı bir hal alana kadar iyice çırpalım. Tozşekeri yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Ardından erimiş sütlü çikolata ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştıralım. Üzerine unu, tuz ve kabartma tozuyla birlikte eleyelim. Hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Erimiş margarini ve dövülmüş cevizi de hamura ekleyelim. Hazırladığımız bu hamuru önceden yağlanmış 20x20 cm.lik kalıba dökelim. Üzerine iri dövülmüş cevizi serpelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarınca bekletmeden browniyi, keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyelim. Soğumaya bırakalım. Küçük bir tavada margarini eritelim, içine pudraşekeri, kakao, toz vanilya ve bir tutam tuzu katalım. Ayrı bir yerde benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da katalım. Malzemenin birbirine karışmasını sağlayalım, ocağı kapatalım. 1-2 dakika karıştırarak ılık, dilimlenmiş brownilerin üzerine dökelim. Afiyet olsun.