Yoğurtlu Kenan tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram Dana kuşbaşı
    • 2 Adet orta boy kuru sogan
    • Yarım fincan sıvı yag
    • Yarım paket(125 gr)Tereyağ
    • 2 Adet pide
    • Tuz Karabiber
    • Bir kase çırpılmış yogurt
  • Yapılışı

    1. Kuşbaşı etler ince piyazlık dogranmış soganlarla birlikte kapagı kapalı bir tencerede et suyunu çekiceye kadar kısık ateşte pişirilir suyunu çeken etler üzerine ilave ettigimiz sıvı yag ile yeterince tuzu ve karabiberide ekleyip yine kısık ateşte bir güzel kavurulur.Küçük küçük kare kare kesilen pideler tabaklara döşenir pidelerimizin üstüne kavurdugumuz etleri onun üstüne çırpılmış yogurdumuzu en üstünede ayrı bir kabda iyice kızdırılmış tereyagınıda ilave edip .Afiyetle yenir-AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi Karşıyaka İzmirden yollayan Sevgi hanıma teşekkür ederiz.