Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • Bir paket margarin oda sıcaklıgında
    • Bir çay bardağı pudra şekeri
    • Bir çay bardağı irmik
    • 2 yumurta birinin sarısı üstüne
    • Bir paket kabartna tozu
    • Aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak hamur yapıyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurumuzdan cevizden biraz büyük alarak yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.Üstüne yumurta sarısı sürüp birde yemek çatalıyla çiziyoruz.

      Şerbeti için:
      Üç buçuk bardak şeker ,dört buçuk bardak su, yarım limon gerekiyor.
      Şekerpareleri pişirmek için soğuk fırırna koyun. 170 dereceye ayarlayın.Şekerparemiz ve şerbetimiz ılık olarak dökün.

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Hülya hanıma teşekkür ederiz.