Kazandibi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı şeker
    • 1 litre süt
    • 5 çorba kaşığı pirinç unu
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Bir miktar pudraşekeri
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye pirinç ununu koyup, kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tepsiyi yağlayıp pudraşekerini serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudraşekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp, soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üzerinde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmını üste gelecek şekilde servis tabağına alın.